home Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid gaat erom dat medewerkers gezond, competent en gemotiveerd aan het werk kunnen blijven. Nu en in de toekomst. Voor zowel jongere medewerkers als medewerkers die net beginnen in de textielverzorging, maar ook voor oudere medewerkers aan het eind van de loopbaan. Zodat medewerkers nu kunnen voldoen aan de eisen die het werk stelt, maar ook als het werk verandert.

In de textielverzorging is dat best een uitdaging. Het werk is vaak fysiek zwaar en doorgroeimogelijkheden in de bedrijven zijn vaak beperkt. daarom wil Raltex bedrijven en medewerkers ondersteunen bij het versterken van Duurzame Inzetbaarheid.

​Aandacht voor Duurzame Inzetbaarheid is geen doel op zich. Het gaat niet alleen om het verlagen van verzuimkosten. Het helpt bedrijven ook om een aantrekkelijk werkgever te zijn. En met betrokken, gezonde en competente medewerkers wordt het makkelijker om bedrijfsprocessen aan te passen, klanttevredenheid of kwaliteit te verhogen of productiekosten te verlagen.

Inzetbare medewerkers hebben meer plezier in het werk. Bijvoorbeeld doordat ze meer betrokken zijn bij de organisatie van het werk, werkzaamheden kunnen afwisselen of nieuwe dingen kunnen leren. Maar hebben ook de mogelijkheid om tijdig van baan te veranderen, als ze dat willen. Zowel binnen als buiten het bedrijf.

​Lees meer praktische tips hoe je als werkgevers, manager en medewerker samen kunt werken aan duurzame inzetbaarheid.